Aktuális hír  

93. Numizmatikai árverés

Licitfigyelő!!! Megtekintheti és nyomonkövetheti kiválasztott tételeit.

Az elnyert tételek átvétele 2019.09.23. nyitvatartási időben lehetséges

Fizetési határidő: 2019.10.02. 16.00-ig


    aktuális aukció  

93. Numizmatikai Aukció

NSZK 1967G 5M Ag T:2

  Felhasználási feltételek  

  Beadói feltételek Vissza  

Irodánk kéthetente szervez online numizmatikai, illetve havonta filatéliai és képeslap árveréseket, melyekre a következő témákban várunk anyagokat:

Numizmatika:

 • - magyar fém- és ezüstpénzek, bankjegyek
 • - külföldi fém- és ezüstpénzek, bankjegyek
 • - magyar és külföldi aranypénzek
 • - Római Köztársaság és Császárság pénzei
 • - Görögország és egyéb ókori államok pénzei
 • - külföldi és magyar emlékveretek, plakettek, kitüntetések
 • - militária
 • - részvények, értékpapírok, sorsjegyek.

Filatélia:

 • - magyar és külföldi gyűjtemények, tömegbélyegek
 • - futott levelek
 • - képeslapok
 • - papírrégiség, fotók, régi iratok

Árverésünkre beadható legkisebb értékű tétel 500 Ft.


A tételek össz beadási értéke nem lehet 20.000 Ft alatt.

Amennyiben a tételek leírását a beadó végzi, úgy a saját felelőssége, hogy a feltüntetett leírások és egyéb feltüntetett adatok a valóságnak megfeleljenek. A beadó tudomásul veszi, hogy a nem megfelelő leírásból eredő reklamációkat, esetleges költségeket a Fodor Aukciósház Kft. bármikor jogosult érvényesíteni vele szemben.

A beadó hozzájárul, hogy a Fodor Aukciósház Kft. a beadott tételeket belátása szerint árverésen szerepeltesse, a kikiáltási árakat csak a Fodor Aukciósház Kft. határozhassa meg, vagy azt a beadónak bármikor visszaszolgáltassa.

Egyéb esetekben a Fodor Aukciósház Kft. a tételeket eredeti kikiáltási áron szerepelteti árverési katalógusában, valamint internetes oldalán és a lehetőségekhez képest a legmagasabb áron árverezi.

Ettől eltérő megállapodást külön kell a Fodor Aukciósház Kft-vel kötni, de erre csak rendkívüli esetekben kerülhet sor. (Pl.: 1.000.000 Forint feletti beadás, vagy igen alacsony kikiáltási áron induló tételek esetén.)

Amennyiben nincs a kikiáltási árra és a tételek leírására vonatkozó külön megállapodás, úgy azt a Fodor Aukciósház Kft. saját belátása szerint, körültekintő szakmai alapossággal határozza meg. Ha a beadó ennek ellenére kifogásolja a leírást vagy a kikiáltási árat és a tételeket visszavonja, minden ebből eredő költséget megtéríteni köteles.

Ha a tételre az árverésen nem érkezett ajánlat, a Fodor Aukciósház Kft. jogosult a maradékeladáson a tételt, a Beadó előzetes értesítése nélkül, legfeljebb 10% kedvezménnyel eladni az ajánlattevőnek. Magasabb kedvezmény esetén a Beadó döntheti el, hogy elfogadja-e az ajánlatot.

Beadott tételt visszavonni csak különösen indokolt esetben lehetséges. Ez esetben a Fodor Aukciósház Kft. követelheti az elmaradt jutalék és felmerült költségek megfizetését és ennek megtörténtéig a tételt visszatarthatja. Amennyiben a visszavonás egy különösen jelentős, nagy figyelmet keltő tételt érint, az Árverező követelheti a jó hírnevet befolyásoló nem vagyoni kártérítést is!


Az árverésre beadott minden tétel után bélyeg és numizmatika tételek esetén 100Ft, képeslap tételeknél 80Ft kezelési költséget számolunk fel tételenként, továbbá minden egyes eladott tétel után jutalékot kérünk, mely nagyságának megállapítására a tételek beadási értéke szolgál.


Az árverési jutalékok a következők:

500 – 5000Ft-ig 20%
5001 – 50.000Ft-ig 15%
50.001 – től 10%


A beadott tételek elszámolása, kifizetése: árverés után 1 hónappal.

Nagyobb összegű szállítás esetén külön megállapodás lehetséges.

Mindennemű vétel és árverési beadás közvetítőjének egyedi megállapodás szerinti jutalékot fizetünk.