Aktuális hír  

120. Numizmatikai árverés

Licitfigyelő!!! Megtekintheti és nyomonkövetheti kiválasztott tételeit.

Az elnyert tételek átvétele 2023.11.06. nyitvatartási időben lehetséges

Fizetési határidő: 2023.11.16. 16.00-ig


  Felhasználási feltételek  

  Beadói feltételek Vissza  

Irodánk kéthetente szervez online numizmatikai, illetve havonta filatéliai és képeslap árveréseket, melyekre a következő témákban várunk anyagokat:

Numizmatika:

 • - magyar fém- és ezüstpénzek, bankjegyek
 • - külföldi fém- és ezüstpénzek, bankjegyek
 • - magyar és külföldi aranypénzek
 • - Római Köztársaság és Császárság pénzei
 • - Görögország és egyéb ókori államok pénzei
 • - külföldi és magyar emlékveretek, plakettek, kitüntetések
 • - militária
 • - részvények, értékpapírok, sorsjegyek.

Filatélia:

 • - magyar és külföldi gyűjtemények, tömegbélyegek
 • - futott levelek
 • - képeslapok
 • - papírrégiség, fotók, régi iratok

Árverésünkre beadható legkisebb értékű tétel 500 Ft.


A tételek össz beadási értéke nem lehet 20.000 Ft alatt.

Amennyiben a tételek leírását a beadó végzi, úgy a saját felelőssége, hogy a feltüntetett leírások és egyéb feltüntetett adatok a valóságnak megfeleljenek. A beadó tudomásul veszi, hogy a nem megfelelő leírásból eredő reklamációkat, esetleges költségeket a Fodor Aukciósház Kft. bármikor jogosult érvényesíteni vele szemben.

A beadó hozzájárul, hogy a Fodor Aukciósház Kft. a beadott tételeket belátása szerint árverésen szerepeltesse, a kikiáltási árakat csak a Fodor Aukciósház Kft. határozhassa meg, vagy azt a beadónak bármikor visszaszolgáltassa.

Egyéb esetekben a Fodor Aukciósház Kft. a tételeket eredeti kikiáltási áron szerepelteti árverési katalógusában, valamint internetes oldalán és a lehetőségekhez képest a legmagasabb áron árverezi.

Ettől eltérő megállapodást külön kell a Fodor Aukciósház Kft-vel kötni, de erre csak rendkívüli esetekben kerülhet sor. (Pl.: 1.000.000 Forint feletti beadás, vagy igen alacsony kikiáltási áron induló tételek esetén.)

Amennyiben nincs a kikiáltási árra és a tételek leírására vonatkozó külön megállapodás, úgy azt a Fodor Aukciósház Kft. saját belátása szerint, körültekintő szakmai alapossággal határozza meg. Ha a beadó ennek ellenére kifogásolja a leírást vagy a kikiáltási árat és a tételeket visszavonja, minden ebből eredő költséget megtéríteni köteles.

Ha a tételre az árverésen nem érkezett ajánlat, a Fodor Aukciósház Kft. jogosult a maradékeladáson a tételt, a Beadó előzetes értesítése nélkül, legfeljebb 10% kedvezménnyel eladni az ajánlattevőnek. Magasabb kedvezmény esetén a Beadó döntheti el, hogy elfogadja-e az ajánlatot.

Beadott tételt visszavonni csak különösen indokolt esetben lehetséges. Ez esetben a Fodor Aukciósház Kft. követelheti az elmaradt jutalék és felmerült költségek megfizetését és ennek megtörténtéig a tételt visszatarthatja. Amennyiben a visszavonás egy különösen jelentős, nagy figyelmet keltő tételt érint, az Árverező követelheti a jó hírnevet befolyásoló nem vagyoni kártérítést is!


Az árverésre beadott minden tétel után 150 Ft kezelési költséget számolunk fel tételenként, továbbá minden egyes eladott tétel után jutalékot kérünk, mely nagyságának megállapítására a tételek beadási értéke szolgál.


Az árverési jutalékok a következők:

500 – 5000Ft-ig 20%
5001 – 50.000Ft-ig 15%
50.001 – től 10%


A beadott tételek elszámolása, kifizetése: árverés után 1 hónappal.

Nagyobb összegű szállítás esetén külön megállapodás lehetséges.

Mindennemű vétel és árverési beadás közvetítőjének egyedi megállapodás szerinti jutalékot fizetünk.